Kasteel van Male: grote toren

Beschrijving

De centrale 14de-eeuwse toren van het kasteel van Male, verwerkt in de zuidvleugel van de abdij van Male langs de Pelderijnstraat te Sint-Kruis, is beschermd als monument. De voormalige kasteel- en huidige abdijsite werd beschermd als monument bij ministerieel besluit van 4 juli 1996.

Waarden

De grote toren van het historisch kasteel van Male is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

Kasteeldomein van Male

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
Abdijcomplex teruggaand tot de 14de eeuw, bestaande uit vier vleugels gelegen rond een binnenkoer en met abdijkerk, klooster, pandgang, gastvertrekken, vergaderzalen, drukkerij en bibliotheek. Grotendeels gebouwd op de oude fundamenten van de vierzijdige middeleeuwse waterburcht. Poortgebouw en afzonderlijk bezoekerscentrum. Omliggend park met verschillende oude bomen. Baksteenbouw met gedeeltelijk witbeschilderde muren en onder pannen zadeldaken.