Beschermd monument

Abdij Sint-Trudo van de kanunnikessen-augustinessen van de orde van het Heilig Graf: middeleeuwse toren

11389

Historisch kasteel van Male: grote toren
definitieve beschermingsbesluiten: 05-05-1959  ID: 419

Beschrijving

De centrale 14de-eeuwse toren van het kasteel van Male, verwerkt in de zuidvleugel van de abdij van Male langs de Pelderijnstraat te Sint-Kruis, is beschermd als monument. De voormalige kasteel- en huidige abdijsite werd beschermd als monument bij ministerieel besluit van 4 juli 1996.

Waarden

De grote toren van het historisch kasteel van Male is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

Is de gedeeltelijke bescherming van

Abdij Sint-Trudo van de kanunnikessen-augustinessen van de orde van het Heilig Graf

Pelderijnstraat 14 (Brugge)
De abdij Sint-Trudo van de kanunnikessen-augustinessen van de orde van het Heilig Graf is een beeldbepalend en volledig omwald, voormalig grafelijk slot van Male dat teruggaant tot de 14de eeuw en tot abdij verbouwd werd in 1953-1973.