Kasteeldomein Tudor: landhuis

Geografisch pakket Brugge

Beschrijving

Het kasteel Tudor, gelegen langs de Zeeweg te Sint-Andries, is beschermd als monument. In hetzelfde besluit werd het park beschermd als dorpsgezicht.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarin de architectuurhistorische waarde van het kasteel Tudor als volgt werd gemotiveerd: als zijnde een unieke en vrij zuivere 20ste-eeuwse interpretatie van de Tudor-architectuur.

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000551, Kasteel Tudor met park, advies KCML (1991).

Het kasteel Tudor is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Kasteeldomein Tudor

Zeeweg 147, 147A-C (Brugge)
Kasteel gebouwd in 1904 in "Tudorstijl", gelegen midden een aangelegd park, bestaande uit lusttuin, kruidentuin en bos. Voormalig koetshuis aan het begin van de toegangsdreef.