Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth en Magdalenagasthuis

Geografisch pakket Brugge

Beschrijving

De bescherming als monument omvat de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth, het passantenhuis aan de Jakobinessenstraat en het Magdalenagasthuis langs de Nieuwe Gentweg.

Waarden

De kapel, het Passantenhuis van Nazareth en het Magdalenahospice is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

als zijnde een belangrijke getuige van armen-, zieken- en penitentaire zorg door de eeuwen heen in Brugge.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde een beeldbepalend en kunsthistorisch waardevol gebouwencomplex gelegen langs de oude uitvalsweg richting Gent, bestaande uit de centraal gelegen kapel (14de-16de eeuw), eraan palend in de Jakobinessenstraat, het Passantenhuis (15de-16de eeuw) en links aanleunend in de Nieuwe Gentweg het Magdalenahospice (16de-17de eeuw).

Nieuwe Gentweg 110 (Brugge)
Heden deel van het Koninklijk Technisch Atheneum. Complex dat zich uitstrekt tot Jakobinessentraat en Oude Gentweg. Oorspronkelijk kapel, passantenhuis zogenaamd "Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth", en Magdalenagasthuis.