Kasteel Ter Balk

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Voormalig allodiaal goed sedert 1145 eigendom van de Sint-Michielsabdij van Antwerpen die er een hoeve en een watermolen bouwde. Heden is het een complex geheel van vier vleugels rondom een binnenplaats, daterend uit de 17de en 18de eeuw; rond 1920 en tussen 1968-1969 in neotraditionele stijl gerestaureerd.

Kasteel Ter Balk

Waterstraat 53 (Kampenhout)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Domein Ter Balk

Gesloten hoeve op site van oude watermolen, historiserend gerestaureerd in neotraditionele stijl in het begin van de 20ste eeuw en tussen 1968-1969, rond 1905 omgeven door landschappelijk park van circa 4 hectare, met een voormalige molenvijver.

Kasteel Ter Balk