Langgestrekte hoeve

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Haaks op de straat ingeplante, langgestrekte hoeve opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. In 1878 werd op het perceel een nieuw volume ingetekend, kadastraal geregistreerd als 'agrandissement, exhaussement' in eigendom van 'Joannes Baptiste Baudewijns-Seghers, rademaker'. Op het voorliggende perceel, ten zuiden van de hoeve werden tegelijkertijd 'nutsgebouwen' (construction des bâtiments ruraux) in een bestaande boomgaard opgetrokken. Momenteel in gebruik als vrijetijdsatelier met de naam '’t Verloren Uurke'.

Langgestrekte hoeve

Brusselsesteenweg 73 (Meise)