Kasteeldomein Rooigem: landhuis, kasteelhoeve, beelden en tuinpaviljoen

Deelgemeente Sint-Kruis
Straat Rooigem
Locatie Rooigem 1, Rooigem 3 (Brugge)

Kasteeldomein Rooigem

Rooigem 1-3, Brugge (West-Vlaanderen)

Kasteelsite "Rooigem" met park en moestuin, kasteel, hoeve en stallingen, tuinpaviljoen en tuinbeelden. Kasteeldomein beschermd als dorpsgezicht en kasteel met aanhorigheden, tuinpaviljoen en tuinbeelden beschermd als monument bij M.B. van 14/01/1994.

Beschrijving

Het kasteel Rooigem te Sint-Kruis is beschermd als monument. De bescherming omvat het landhuis, de gebouwen op het neerhof, het tuinpaviljoen en de twee tuinbeelden. In hetzelfde besluit werd het park beschermd als dorpsgezicht.

Waarden

Het kasteel Rooigem en aanhorigheden met inbegrip van één tuinpaviljoen en twee tuinbeelden zijn beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde, historische waarde

Als zijnde een 18de-eeuwse buitenplaats met typische aanhorigheden.