Huis De Wildeman

Geografisch pakket Brugge

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het voormalig Huis De Wildeman, gelegen op de hoek van Westmeers en Hoogste van Brugge.

Waarden

Het voormalig Huis De Wildeman is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde een bakstenen hoekhuis uit de 17de eeuw, bestaande uit twee diephuizen met trapgevels, ingrijpend hersteld in 1879 volgens de toen gangbare restauratieprincipes.

Huis De Wildeman

Westmeers 10 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen, dubbelhuis van samen vijf/vier + drie/één traveeën en twee bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen 17de-eeuwse trapgevels (8 treden + topstuk), in 1897 ingrijpend gerestaureerd. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1986 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge)