Beschermd monument

Hotel-restaurant La Peniche

Boothotel La Péniche en Normandie
definitieve beschermingsbesluiten: 28-01-1994  ID: 2605

Beschrijving

Het hotel-restaurant La Péniche is beschermd als monument. In hetzelfde besluit werd ook hotel Normandie als monument beschermd. Beide hotels werden gebouwd in de vorm van een schip.

Zogenaamd "La Péniche" is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

Als zijnde unieke staaltjes van "scheepsarchitectuur" aan de Belgische kust en als zijnde exemplaren van imitatieve en terzelfder tijd fantastische architectuur daterend van het interbellum, van belang voor de architectuur-historie.

Is de bescherming van

Albert I Laan 4, 4A (Koksijde)
Hotel-restaurant in bootvorm, in nabijheid van soortgelijk boothotel "La Normandie", gelegen op plaats van vroegere zeeverbinding "Schipgat", langswaar vissersvaartuigen binnenriepen, om via de Blekker door te varen naar Veurne. Beschilderde, gecementeerde bakstenen constructie onder plat dak, naar ontwerp van R. Buyle (kunstschilder), gedateerd 1933.