Parochiekerk Sint-Martinus: praalgraven Graven van Lichtervelde

Gemeente Ardooie
Straat Dorpsplein
Locatie Dorpsplein 27 (Ardooie)

Parochiekerk Sint-Martinus

Dorpsplein 27, Ardooie (West-Vlaanderen)

Neogotische parochiekerk uit 1924 naar ontwerp van architect Louis Verstraete uit Izegem. Heropbouw naar voorbeeld van de in 1918 door de Duitsers gedynamiteerde gotische kerk met romaanse toren. Praalgraven van de heren van Lichtervelde in zijkapel beschermd als monument

Typologiegraven, parochiekerken
Datering15de eeuw

Beschrijving

De praalgraven van de Graven van Lichtervelde in de parochiekerk Sint-Martinus te Koolskamp (Ardooie) zijn beschermd als monument.

Waarden

De praalgraven der Graven van Lichtervelde in de Sint-Martinuskerk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu oudheidkundige en geschiedkundige waarde: