Rysselendemolen

Gemeente Ardooie
Straat Pittemsestraat
Locatie Pittemsestraat 62 (Ardooie)

Rysselendemolen

Pittemsestraat 62, Ardooie (West-Vlaanderen)

Molensite bestaande uit een molen en losstaande gebouwen rondom een heraangelegd verhard erf, afgescheiden van de straat door een beukenhaag, van de zuidelijke parking door een houten afsluiting. Bakstenen bergmolen uit 1855, in gebruik tot 1969 als koren- en oliemolen.

De Rysselendemolen is beschermd als monument.

Waarden

De stenen windmolen, zogenaamd "Rijsselendemolen" is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Als korenmolen van het type beltmolen met twee koppels maalstenen met restanten van de oliemolen en gebouwd in 1855.