Stadswoning Hertsberghe

Woningen

De 19de-eeuwse stadswoning Hertsberghe te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand eertijds genaamd Hertsberghe is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : een pand met een elegante lijstgevel voorzien van een uitgewerkte attiekverdieping in empirestijl van circa 1800. Het pand heeft een oudere kern die zeker teruggaat tot de tweede helft van de veertiende eeuw. Het geheel aan bewaarde constructieve elementen is vrij uniek en heeft een belangrijke bouwhistorische waarde.

Huis Hertsberghe

Academiestraat 3 (Brugge)
Diephuis van vijf traveeën en drie bouwlagen en een attiekverdieping onder schild- en zadeldak. 14de-eeuwse kern volgens achtergevel en soortgelijke dakkap als het aanpalende hoekhuis. Huidig, empiregetint uitzicht van circa 1800 met een bepleisterde lijstgevel.