Stadswoning

Woningen

De stadswoning met 14de-eeuwse kern en 16de-eeuwse gevel te Brugge, is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een pand dat in kern teruggaat tot de 14de eeuw conform het baksteenformaat van de onderbouw. Het pand heeft een 16de-eeuwse voorgevel, getypeerd door een karakteristieke korfboogingang in een elegante drielobnis. De vrij gaaf bewaarde constructieve elementen bestaan uit moer- en kinderbalken, balksleutels en sporen van korbelen en muurstijlen.
Het pand getuigt van een unieke, middeleeuwse, stedenbouwkundige stadsstructuur, waarbij enkele huizen gegroepeerd zijn langs een steegje.

sociaal-culturele waarde

de ligging van het pand in het steegje De Garre verleent het pand een uitzonderlijk en beeldbepalend karakter.

Stadswoning

De Garre 1 (Brugge)
Dit pand, gelegen in het steegje De Garre, klimt in kern op tot de 14de eeuw. Het getuigt in oorsprong van een unieke, middeleeuwse, stedenbouwkundige stadsstructuur, waarbij enkele huizen gegroepeerd zijn langs een steegje.