Stadswoning

Gebouwen in Sint-Gilliskwartier

De 16de-eeuwse stadswoning met 18de-eeuwse gevel te Brugge, is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een 16de-eeuws pand met gevel van vermoedelijk 1728. De gevel vertoont typische barokke elementen zoals de geblokte ontlastingsbogen en ovale oculi. Dit pand illustreert het versteningsproces en bevat gaaf bewaarde constructieve elementen zoals balklagen, dakconstructie en schouwlichamen onder meer getypeerd door gebeeldhouwde hoofdjes.

Stadswoning

Augustijnenrei 3 (Brugge)
Diephuis van vijf/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Trapgevel met uitzicht uit de eerste helft van de 18de eeuw, volgens L. Devliegher waarschijnlijk van 1728 ter vervanging van een houten gevel. Oude kern uit de 16de eeuw. Huidige travee-indeling van 1854. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1975 naar ontwerp van architect R. Platteeuw.