Directeurswoning van marmerij Campers

Gebouwen Sint-Gilliskwartier

Beschrijving

De modernistische directeurswoning naar ontwerp van architect Maurice De Meester te Brugge, is beschermd als monument.

Het herenhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een uniek voorbeeld van een gaaf bewaarde art-decowoning naar ontwerp van architect Maurice De Meester. Deze woning is vrij uitzonderlijk binnen de brugse binnenstad die schaars is aan woningen in art-decostijl.
Deze woning is een voorbeeld van een doorgedreven vormgeving waarbij de gevel en het interieur gaaf bewaard gebleven zijn. Vooral opmerkelijk is het gebruik van de kleuren rood, blauw en donkerbruin die zowel bij het exterieur als het interieur worden gebruikt.

artistieke waarde

als zijnde een realisatie van architect Maurice De Meester die onder invloed stond van het Nederlandse modernisme en instond voor een aantal belangrijke realisaties.

sociaal-culturele waarde

als zijnde een woning dat door zijn omvang beeldbepalend is in de Julius en Maurits Sabbestraat.

Julius en Maurits Sabbestraat 42 (Brugge)
Indrukwekkend half vrijstaand modernistisch getint burgerhuis, directeurswoning van marmerij Campers (zie Langerei) met art-deco-elementen, van 1930 naar ontwerp van architect M. De Meester (Brugge), drie traveeën en twee/drie bouwlagen onder schilddak.