Burgerhuis in art deco

Gebouwen Sint-Gilliskwartier

De art-deco-woning naar ontwerp van architect A. Goigne te Brugge, is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een waardevolle art-deco-woning die een voorbeeld is van een ontwerp van de brugse architect A. Goigne. Deze interbellumwoning is vrij uitzonderlijk binnen de brugse binnenstad omwille van het gaaf bewaarde karakter van zowel de gevel als het interieur, ontworpen als een totaalconcept. Het interieur omvat een doorgedreven geometrische vormgeving voor zowel de salons als voor de imposante traphal.

Burgerhuis in art-decostijl

Julius en Maurits Sabbestraat 63 (Brugge)
Huis van 1933 in art deco naar ontwerp van architect A. Goigne (Brugge), zie gevelsteen; twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Donkerrode baksteenbouw afgewisseld met gesinterde bakstenen onder meer voor onderbouw; gevelbekleding met zwarte pannen op de bovenste verdieping suggereert een dakvlak.