Hoeve Peralta de la Serna

Hoeve De la Serna of Peralta

De hoeve Peralta de la Serna is beschermd als monument.

Waarden

De hoeve de la Serna of Peralta is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : Als zijnde een l6de-eeuwse kasteelhoeve, gedeeltelijk aangepast op het einde van de 17de- of in het begin van de 18de eeuw, met gaaf bewaarde en interessante interieurelementen.

Peraltastraat 3A-B (Brugge)
Historische hoeve zogenaamd "Peralta de la Serna", beschermd als monument bij Ministerieel Besluit van 8/03/1995. Achterin gelegen hoeve, aan de noordwestzijde begrensd door het industriegebied Herdersbrug-West. De hoeve lag tot het eind van de 19de eeuw op het grondgebied van Koolkerke tot het westelijk deel van de parochie met de hoeve tijdens de aanleg van de havenwerken bij de parochie Sint-Pieters wordt gevoegd.