Beschermd cultuurhistorisch landschap

Koninklijke hoofdgilde van Sint-Sebastiaan met omgeving

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

ID
11581
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/11581

Besluiten

Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan: gebouwen met torentje, kleine gebouwen met schietschijven, overdekte gaanderij en omgevende gebouwen, hovingen en terreinen
definitieve beschermingsbesluiten: 20-09-1958  ID: 408

Rechtsgevolgen

Meer informatie over de rechtsgevolgen van beschermingen vind je op onze website.

Beschrijving

Het gebouwencomplex van de Koninklijke hoofdgilde van Sint-Sebastiaan te Brugge en de achterliggende tuin met bijgebouwen zijn beschermd als landschap. De bescherming omvat de gebouwen met torentje aan de Carmersstraat, samen met de twee kleine achterliggende gebouwen waarin schietschijven zijn ondergebracht en de overdekte gaanderij die deze verbindt, de tuin met beplantingen en de bijgebouwen in deze tuin. De gebouwen aan de Carmersstraat en de twee kleinere gebouwen met overdekte gaanderij werden in hetzelfde beschermingsbesluit beschermd als monument.



Waarden

De gebouwen met torentje, twee kleine gebouwen waarin schietschijven zijn ondergebracht, de overdekte gaanderij welke deze verbindt, de andere omgevende gebouwen, hovingen en terreinen zijn beschermd als landschap omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

-

historische waarde

-


Aanduiding van

Is de bescherming van

Koninklijke hoofdgilde van Sint-Sebastiaan

Carmersstraat 174 (Brugge)
Gebouwencomplex ten noorden begrensd door de Carmersstraat, ten oosten door de Kazernevest, ten zuiden door de Rolweg en ten westen door het buurpand nummer 176. Opgenomen in een beschermd landschap.


Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.