Herenhuis

Woningen

Het 16de-eeuws herenhuis te Brugge, is beschermd als monument.

Het herenhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als voorbeeld van een in oorsprong complex huis (samen met de aanpalende en reeds beschermde woning Jozef Suvéestraat nr. 2) gebouwd circa 1500, waarvan de verschillende onderdelen nog vrij duidelijk zijn af te lezen zoals het breedhuis aan de Braambergstraat, het kleinere schakelvolume en de open korfbogengalerij die deels is opgenomen in de zijvleugel van het hier voorgestelde pand. Bovendien bewaart het huis eveneens de 16de-eeuwse sporenkappen.

sociaal-culturele waarde

als zijnde een door zijn ligging op de hoek van de Braamberg- en de Jozef Suvéestraat, en door zijn vrij monumentale geveluitwerking, sterk beeldbepalend en opmerkelijk hoekhuis vanaf de Vismarkt.

Herenhuis

Braambergstraat 10, Jozef Suvéestraat 2A (Brugge)
Complex huis oorspronkelijk bestaande uit hoofdvolume aan Braambergstraat en aan de Suvéestraat een schakelvolume waarin mogelijk de keuken was ondergebracht, en een open galerij, diephuis en traptoren die heden (deels) doorlopen over Jozef Suvéestraat nummer 2.