Ambachtshuis van de huidenvetters

Woningen

Het voormalig ambachtshuis van de huidenvetters te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Voormalig ambachtshuis van de huidenvetters is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als voormalig ambachtshuis van de huidenvetters, dat reeds sinds het einde van de 14de eeuw hun bezit is. De gebouwen, die dateren uit de 17de en de 18de eeuw, zijn in 1912 gerestaureerd op basis van een anoniem schilderij van het Huidenvettersplein. Binnenin is een imposante balkenstructuur bewaard.

als beeldbepalende eenheid die de westzijde van het Huidenvettersplein afsluit.

Huidenvettersplein 10 (Brugge)
Voormalig ambachtshuis van de huidenvetters. Verankerde baksteenbouw onder leien zadeldaken bestaande uit twee vleugels parallel met Reie. Historiserende restauratie in 1912 van beide vleugels naar ontwerp van architect E. Timmery (Brugge).