Herenhuis Lanceloot Blondeel

Woningen

Beschrijving

Het herenhuis, zogenaamd Lanceloot Blondeel, is beschermd als monument. De bescherming omvat het deels vrijstaande pand voorzien van een voortuintje met smeedijzeren hekken.

Waarden

Het stadskasteeltje, zogenaamd huis Lanceloot Blondeel, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

als zijnde een rijke creatie in neo-Vlaamserenaissance-stijl van architect Oscar Dumon.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als duidelijk voorbeeld van een stadskasteeltje van 1909 dat is opgetrokken in de toen geliefde neostijl.

sociaal-culturele waarde

als zijnde een door zijn volume, geveluitwerking en ligging, sterk beeldbepalend en opmerkelijk hoekhuis vanaf de Koningin Elisabethlaan.

Elf-Julistraat 43 (Brugge)
Deels vrijstaand pand met voortuintje omgeven door een smeedijzeren hek. Imposant stadskasteeltje in neo-Vlaamserenaissance-stijl ontworpen door de Brugse ingenieur-architect Oscar Dumon. In cartouches gedateerd "ANNO / 1909". Gebouwd opdracht van "V.D", volgens initialen op schilden van leeuwen op balkon. "Kunstige Herstelling" van 1978 met name gevelreiniging.