Herenhuis Dautricourt de Spot

Woningen

Het herenhuis, zogenaamd Dautricourt de Spot, is beschermd als monument.

Waarden

Het herenhuis, zogenaamd huis Dautricourt De Spot, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Als typische creatie van stadsarchitect Charles De Wulf, die duidelijk getuigt van zijn voorkeur voor de neostijlen;
Als imposant pand met eclectisch uitgewerkt interieur met onder meer een ruime wintertuin met witmarmeren eretrap.

in casu architectuurhistorische waarde: :
Als imposant herenhuis van 1904 met rijkelijk uitgewerkte, neogotische trappengevel en eclectisch interieur. De achtergevel dateert nog uit de 19de eeuw.

sociaal-culturele waarde

Als zijnde een door zijn volume en architecturale expressie sterk beeldbepalend en opmerkelijk element in het beeld van de Ezelstraat.

Ezelstraat 25 (Brugge)
Samenstel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder leien schild- en zadeldaken, gebouwd als "Kunstige Herstelling" in 1903-1905 naar ontwerp van stadsarchitect C. De Wulf (Brugge). Neogotische, verankerde en gekanteelde gevel van baksteen op witstenen plint, geritmeerd door drie getrapte toppen.