Kasteel Batenborch

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Tot op vandaag vormt het domein, met kasteel en bijgebouw met zeventiende-eeuwse kern en koetshuis uit de 19de eeuw, een uitgestrekt geheel grotendeels omgeven door een zandstenen omheiningsmuur met meerdere toegangen.

Kasteel Batenborch

Vijfhoekstraat 40, 40A-B (Vilvoorde)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Park van het Kasteel Batenborch

Kasteeldomein van circa 25 hectare rond een kasteel met 17de-eeuwse kern, in de 18de eeuw en 19de eeuw meermaals verbouwd; een poging om in 1808 een 'Engelse tuin' met kunstmatige rivier aan te leggen werd om een ongekende reden gestaakt; geslaagde recente aanleg van de onmiddellijke omgeving van het kasteel.

Kasteel Batenborch

Vijfhoekstraat 40 (Vilvoorde)