Parochiekerk Sint-Eligius: toren en romaanse delen

Gemeente Jabbeke
Straat Kerkeweg
Locatie Kerkeweg 1 (Jabbeke)

Parochiekerk Sint-Eligius

Kerkeweg 1, Jabbeke (West-Vlaanderen)

De Sint-Eligiuskerk is de parochiekerk van Snellegem en bestaat uit een combinatie van een romaanse en een neogotische kerk. De neogotische basilicale kerk werd in 1892-1893 gebouwd naast de 12de-eeuwse romaanse kerk, wat een heel ongewone optie was in de 19de eeuw.

Beschrijving

De toren en de oude delen van de parochiekerk Sint-Eligius zijn beschermd als monument. De bescherming omvat de 12de-eeuwse romaanse kerk, die in de 19de eeuw werd uitgebreid met een nieuwe neogotische kerk.

Waarden

De toren en de oude gedeelten van de Sint-Eligiuskerk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu kunstwaarde:

in casu oudheidkundige waarde: