Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Complex Mamet

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Complex Mamet

Het complex Mamet is beschermd als stadsgezicht.

Het complex Mamet is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als zijnde een gaaf bewaard ensemble dat representatief is voor de levenswijze van de 19de-eeuwse burgerij, waar wonen, werken en ontspanning verweven zijn en als voorbeeld van familiaal bedrijf dat tot bloei kwam in de periode dat Blankenberge evolueerde tot een badplaats met internationale faam.

Binnen dit stadsgezicht zijn de volgende typische componenten van belang: het herenhuis met neoclassicistische lijstgevel en de met stucwerk versierde doorgang naar de tuin, de binnenkoer met het centraal gelegen administratieve gebouwtje (voorgesteld als monument), de L-vormige stallingen en het prieeltje (voorgesteld als monument).

Complex Mamet

Molenstraat 19 (Blankenberge)
Administratief gebouw en prieeltje. Stadsgezicht bestaande uit 19de-eeuws complex met herenhuis, koetspoort, doorgang naar de tuin, binnenkoer met centraal gelegen administratief gebouwtje, L-vormige stallingen en prieeltje.