Landhuis Sint-Servaashof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Het neoclassicistisch landhuis, vermoedelijk gebouwd rond 1800-1810 en verbouwd circa 1913 bestaat uit een diep woongedeelte en een haaks aangebouwd voormalig dienstgebouw, heden woongelegenheid, met achterliggende ruime tuin.

Vilvoordsesteenweg 34-36 (Grimbergen)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Park van het Sint-Servaashof

Neoclassicistisch landhuis gebouwd tussen 1800-1810, aanzienlijk verbouwd en uitgebreid in 1913 met aanpassing dienstgebouw, omgeven door park in landschappelijke stijl, oorspronkelijk 2 hectare 30 are, aangelegd aan het begin van de 19de eeuw, heraangelegd rond 1905; gedeeltelijk verkaveld en verminkt in 1955 en 2002.

Vilvoordsesteenweg 34 (Grimbergen)