Neoclassicistische dorpswoningen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Enkele vrij gaaf bewaarde voorbeelden van sobere neoclassicistische breedhuizen van twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldaken uit het begin van de 20ste eeuw.

Leopold Luypaertstraat 62-64, 194, 255-257 (Grimbergen)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Senecaberg

Adriaan Walraevensstraat, Jan Jozef Van Engelgomstraat, Jean Deschampsstraat, Leopold Luypaertstraat (Grimbergen)
12de-eeuwse burchtheuvel met voorburcht die nog het oude straattracé behoudt. Het dorpsgezicht omvat het eiland waar de burchtheuvel zich in het midden verheft en de voorburcht, zoals de morfologie van de bodem en de straatstructuur laten veronderstellen.

Neoclassicistische dorpswoning