Kasteel van Bever

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Het Kasteel van Bever zoals aangeduid op het Primitief kadasterplan van 1821, is een neoclassicistisch landhuis met aanhorigheden omringd door een park. Het is gelegen in uiterste noorden van de gemeente aan de grens met Wemmel en Meise.

Kasteel van Bever

Boechoutlaan 221, 221A (Grimbergen)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Park van het Kasteel van Bever

Neoclassicistisch landhuis met aanhorigheden van omstreeks 1845-1850 ter vervanging van 'huis van plaisantie' uit de 17de eeuw, met toevoeging van oranjerie en duiventoren in 1885, omgeven door park in landschappelijke stijl met vijver en eilandje, aangelegd rond 1850; kasteelpark van oorspronkelijk 5,5 hectare, rond 1970 uitgebreid tot bijna 14 hectare met twee bijkomende vijvers; belangwekkende dendrologische collectie.

Kasteel van Bever of Nekkerken

Boechoutlaan 221 (Grimbergen)