Sint-Annakasteel

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Neoclassicistisch kasteel van 1853 met portierswoning aan de Ninoofsesteenweg van omstreeks 1910, kasteel sterk aangepast in 1949, omringd door een beboomd landschappelijk park van 3 hectare met vijvers.

Sint-Annakasteel

Ninoofsesteenweg 570-572 (Dilbeek)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Park van het Sint-Annakasteel

Neoclassicistisch kasteel uit 1860 met later toegevoegde portierswoning, verbouwd rond 1947, aan de rand van een valleitje met vijvers, omringd door 3 hectare landschappelijke aanleg; architecturale aanleg met muurtjes, terrassen en groene kamers door Russell Page in 1947, herwerkt door Jacques Wirtz in 1998.

Sint-Annakasteel