Beschermd monument

Handelspand

Beschermd monument van tot heden

ID
11739
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/11739

Besluiten

Burgerhuizen en handelsgebouwen
definitieve beschermingsbesluiten: 02-05-2003  ID: 4019

Beschrijving

Het handelspand is beschermd als monument.Waarden

Het handelspand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

als lijstgevel met parement van faiencetegels, verlevendigd door goed bewaarde friezen met papavermotief, toegewezen aan de Hasseltse ‘Manufactture de Céramiques Décoratives’.

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een pand uit het begin van de 20ste eeuw, getuigend van het toepassen van tegelparementen in het historische dambordpatroon van Blankenberge.
Als zijnde een pand uit het begin van de 20ste eeuw met een eenvoudige lijstgevel met parement van faiencetegels en fries met papavermotief, getuigend van het gebruik van deze bekledingstechniek in een bescheidener handelspand.
Als omvattende een bewaarde, sobere houten winkelpui, getuigend van de handelsfunctie die de straten in het historische dambordpatroon van Blankenberge steeds hadden.

sociaal-culturele waarde

als pand met bewaarde winkelpui getuigend van de handelsfunctie die het historische dambordpatroon van Blankenberge steeds had.

Aanduiding van

Is de bescherming van

Handelspand

Langestraat 64 (Blankenberge)
Handelspand (voorheen onder meer verfproductenwinkel) uit het begin van de 20ste eeuw binnen het oude dambordpatroon van Blankenberge. Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Eenvoudige lijstgevel met parement van faiencetegels.