Burgerhuis ontworpen door Marcel Hoste

Burgerhuizen en handelsgebouwen

Het burgerhuis, ontworpen als vakantiewoning, is beschermd als monument.

De bel-etagewoning is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een bel-etageburger- of vakantiewoning in de nieuwe wijk voor badgasten rond de Sint-Rochuskerk.
Als zijnde een bel-etageburgerwoning van 1908, representatief voor het art nouveaugeïnspireerde werk van de Blankenbergse architect Marcel Hoste.
Als zijnde een pand waarin de bel-etagestructuur duidelijk afleesbaar is cf. het kleine deurtje naar het souterrain en het open portaal met trapjes naar de bel-etage.
Als zijnde een pand met een parement van witte en rode baksteen en arduinen sierelementen, en een sierlijke gevel ordonnantie.

artistieke waarde

als zijnde een pand met erg mooie tegel panelen in de gevelvelden, opgevat als symmetrische composities met zwierige bloemenslingers, acanthusbladeren en hoofden.
Als zijnde een pand met een erg mooie rozenfries als lambisering van het portaal.

Van Monsstraat 24 (Blankenberge)
Art-nouveaugetinte bel-etagewoning/vakantiewoning in de nieuwe wijk voor badgasten rond de Sint-Rochuskerk. Ontwerp van 1908 door de Blankenbergse architect Marcel Hoste. Pand van souterrain + drie bouwlagen onder plat dak.