Kasteel Rattendaal en Hof te Zellik

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Kasteeldomein met grotendeels verdwenen landhuis en deels bewaarde bijgebouwen uit het tweede kwart van de 19de eeuw, sterk verbouwd en uitgebreid in 1896, ontstaan door samenvoeging van twee historische sites in 1647; de gebouwen werden naderhand aangepast en uitgebreid in functie van de nieuwe behoeften.

Kasteelstraat 20, 44-48, 20B, 20G (Sint-Pieters-Leeuw)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein Rattendaal

Kasteelstraat 20, 44-48, 20B (Sint-Pieters-Leeuw)
Kasteeldomein met grotendeels verdwenen landhuis en deels bewaarde bijgebouwen uit het tweede kwart van de 19de eeuw, sterk verbouwd en uitgebreid in 1896, met ommuurde moestuin, oranjerie en paardenstallen, teruggaand op een middeleeuwse site met hof en herenwoning; landschappelijk park aangelegd in 1800 en rond 1840 uitgebreid tot 7 hectare.

Kasteelstraat 20, 44-48 (Sint-Pieters-Leeuw)