Laatclassicistisch herenhuis met koetshuis

Woningen

Het laatclassicistisch herenhuis met koetshuis is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een herenhuis met een imposante, laatclassicistische lijstgevel voorzien van een Venetiaans venster boven de poorttravee. Het pand heeft een traditionele planaanleg en gaaf bewaarde interieurelementen zoals onder meer een imposante trap in een koker gevat en aan de straatzijde een salon met fraaie empire-aankleding. In de tuin is nog een bijhorend koetshuis aanwezig.

Classicistisch herenhuis met koetshuis

Riddersstraat 11 (Brugge)
Classicistisch herenhuis met bijhorend koetshuis; aanvankelijk dubbelhuisopstand uit het vierde kwart van de 18de eeuw ter vervanging van twee diephuizen. 1832: wijzigen van muuropeningen - onder meer middendeur tot venster -, aanpassen van de oorspronkelijk geprofileerde omlijsting en verbouwen van de twee linker traveeën tot poorttravee.