Stadswoning

Woningen

De stadswoning met laatclassicistische lijstgevel is beschermd als monument.

Het hoekpand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: : als zijnde een huis met een verzorgde laatclassicistische lijstgevel van 1837 gebouwd volgens de gulden snede. De begane grond is voorzien van imitatievoegen uitstralend boven de rondboogvom1ige vensters. De deur en de vensters hebben origineel schrijnwerk. Het pand bevat nog oudere constructieve elementen waaronder de kelder en de bewaarde moerbalken. De aankleding is vrij sober in empire- en rococostijl.

Samenstel van stadswoningen

Riddersstraat 16-18 (Brugge)
Dit hoekpand bij de Twijnstraat heeft een verzorgde lijstgevel van 1837, die een typisch voorbeeld is van een laatclassicistische gevel. De gevel is opgebouwd volgens de gulden snede. De begane grond wordt getypeerd door imitatievoegen uitstralend boven de rondboogvensters. De deur en de vensters zijn voorzien van origineel, zeer verzorgd en zeldzaam schrijnwerk. De constructieve elementen verwijzen naar een oude kern. Het interieur is vrij sober aangekleed in empire- en rococostijl.