Kasteel van Winssinger en bijgebouwen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Landhuis met bijgebouwen uit het vierde kwart van de 18de eeuw, aangepast aan het eind van de 19de eeuw, gelegen ten noordoosten van het dorpscentrum van Itterbeek.

Ninoofsesteenweg 500, Steenpoel 16-20 (Dilbeek)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein Winssinger

Landhuis met bijgebouwen uit het vierde kwart van de 18de eeuw, vermoedelijk heropgebouwd na een brand in 1789, aangepast en verbouwd omstreeks 1883; landhuis omgeven door 'jardin à l'anglaise' van 70 are, aangelegd circa 1800, vóór 1830 reeds uitgebreid tot 8,5 hectare, heraangelegd in 1880-1900, opgesplitst in verschillende eigendommen in 1910; talrijke oude bomen, sommige nog uit de 18de eeuw (tamme kastanjes).

Ninoofsesteenweg 500, Steenpoel 18-20 (Dilbeek)