Schuur

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Op de hoek met Wonewei bleef een schuur bewaard die deel uitmaakte van het kasteeldomein van het Felixhof: ze werd kadastraal geregistreerd in 1864.

Schuur

Dreef 2 (Bierbeek)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Het Klein Park

Dreef 2, Klein Park 1 (Bierbeek)
Tot landhuis verbouwde vierkantshoeve van het voormalige Hof ten Poele, vermoedelijk voor het eerst aangepast omstreeks 1810 en bijkomend verbouwd in het vierde kwart van de 19de eeuw, omgeven door park van bijna 11 hectare in vroege landschappelijke stijl, met groentekelder en tot vijvers opgestuwde beek, voorzien van cascade met waterspuwers; belangrijke aanplantingen rond 1860; diverse oude en zeldzame bomen.

Schuur

Dreef 2 (Bierbeek)