Villa Quitmann

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Het eenvoudig uitgewerkte, neoclassicistische 19de-eeuws landhuis is vandaag in gebruik als gemeentehuis van Zaventem, het meermaals verbouwde landhuis is gelegen in een ruim park.

Villa Quitmann

Diegemstraat 37 (Zaventem)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Villa Quitmann met park

Diegemstraat 37, 41 (Zaventem)
Villa in neoclassicistische stijl gebouwd in 1896 als directeurswoning in opdracht van de industrieel Hermann Quitmann, eigenaar van de 'Tannerie & Maroquinerie Belges', omgeven door ruim park deels aangelegd in landschappelijke stijl van circa 3 hectare na samenvoeging van drie afzonderlijke eigendommen. Op een aanpalend perceel aan noordwestelijke zijde werd door één van Quitamanns bedienden een bescheiden villa opgetrokken. Beide eigendommen kwamen in 1933 in bezit van de industrieel Herman Feldheim.

Villa Quitmann