Gemeentelijke basisschool Tervuren Centrum

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Ensemble van gebouwen bestaande uit een oorspronkelijk gasthuisgedeelte op de hoek van de Paardenmarktstraat en de Vander Achterstraat en latere schoolgebouwen ten noordwesten ervan, uitgevend op de Vander Achterstraat en de Oud Gasthuisstraat. Het oorspronkelijke gasthuisgedeelte is een L-vormig complex bestaande uit een 18de-eeuws hoekpand en een haaks aansluitende vleugel langs de Vander Achterstraat, die kadastraal werd ingetekend in 1840. De klassenvleugel ten noordwesten ervan werd kadastraal geregistreerd in 1903 met een uitbreiding in 1918.

Paardenmarktstraat 1, Vander Achterstraat 31 (Tervuren)