Beschermd monument

Bladelinhoeve

Landelijk erfgoed en bunker in komgrondengebied van Lampernisse
definitieve beschermingsbesluiten: 20-11-2001  ID: 3773

De Bladelinhoeve te Diksmuide, is beschermd als monument.

Waarden

De omwalling, het boerenhuis en de stalvleugel van de hoeve Bladelin, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een historische site waarbij de deels bewaarde omwalling, vermoedelijk ontstaan in 14de eeuw met statusymbosiche functie, verwijst naar het belang ervan.
Als zijnde gaaf bewaarde hoevebestanddelen - met name boerenhuis en stalvleugel - met een 18de-eeuws uitzicht en getypeerd door de streekeigen bouwmaterialen als witgekalkte verankerde baksteenboouw, Vlaamse pannen en door behouden volume en gevelopstand.

Is de bescherming van

Bladelinhoeve

Zadelstraat 8 (Diksmuide)
* Zadelstraat nr. 8. Zogenaamde "BLADELINHOEVE". Historische hoeve waarvan de omwalling, het boerenhuis en de stalvleugel beschermd zijn als monument bij M.B. van 20.11.2001. Gelegen binnen het beschermd landschap van de Oudlandpolders van Lampernisse (M.B. van 30.01.2002, ook te Alveringem en Veurne). Recente naamgeving naar de "Bladelyncks hoek" (cf. hui