Modernistisch hoekpand

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Dit burgerhuis in baksteenmodernisme werd kadastraal geregistreerd in 1938 en vormt een beeldbepalend hoekpand langs de Naamsesteenweg. Het gebouw situeert zich op een hoekperceel dat gevat zit tussen de Naamsesteenweg met haaks daarop de brug boven de Groenstraat die toegang verleent tot het Heilig-Hartinstituut enerzijds, en de opvallend veel lager gelegen Groenstraat anderzijds. Met zijn kwartrond uitkragende en boven de kroonlijst doorgetrokken middentravee, richt het hoekpand zich uitgesproken naar de drukke Naamsesteenweg. Het pand bleef, onder meer door de aanwezigheid van het oorspronkelijke schrijnwerk, erg gaaf bewaard.

Naamsesteenweg 357 (Leuven)