Modernistisch burgerhuis

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

In 1936 verkreeg mevrouw Josephine De Becker, onderwijzeres, de toestemming voor het bouwen van een burgerhuis in de Sint-Lambertusstraat. Architect Victor Broos leverde het ontwerp. Broos, die verschillende woningen in de Sint-Lambertusstraat realiseerde, opteerde voor deze woning voor een zakelijke, modernistische vormentaal. Kenmerkend voor deze stijl is de dynamische vormentaal met erkers en teruggetrokken gevelvelden. Anderzijds schuilt een soberheid in de geveluitwerking en worden het baksteenmetselwerk en het smeedwerk van de balustrades als ornament aangewend.

Sint-Lambertusstraat 12 (Leuven)