Modernistisch hoekhuis met café

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Café Concorde, een modernistische hoekpand op de kruising van de Tiensesteenweg en de Vlietstraat, werd in 1936 ontworpen door architect Edouard-Louis Mispelter in opdracht van brouwerij Mena uit Rotselaar. Kenmerkend voor de modernistische architectuur en de pakketbootstijl is de sterke nadruk op de horizontale geleding van het gebouw, de (oorspronkelijke) polychromie met kenmerkende geglazuurde tegels, het gebruik van ronde vormen, onder meer ter hoogte van de afgeronde hoektravee, aanvankelijk met vlaggenmast, en de patrijspoorten.

Tiensesteenweg 230 (Leuven)