Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Het half vrijstaande, cottage-getinte burgerhuis werd opgetrokken in opdracht van C. Verreck, naar een ontwerp van architect Marcel Claes uit 1929. Van Marcel Claes zijn enkele rijwoningen gekend in het Leuvense, alle gekenmerkt door een art-decovormgeving met invloeden van het modernisme. Het burgerhuis wordt gekenmerkt door een sterke invloed van de cottagestijl, wat onder meer blijkt uit de complexe plattegrond, de kenmerkende complexe en uitkragende bedaking, het parement in rode baksteen met bepleisterde geveltop op de rustieke, hardstenen plint, alsook de in vorm en grootte variërende venster- en deuropeningen met bijhorend schrijnwerk.

Tiensesteenweg 274 (Leuven)