Dorpswoningen

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

De bouw van twee gekoppelde dorpswoningen werd kadastraal geregistreerd in 1888. De woningen behoren tot de vroegste bebouwing van de straat en worden gekenmerkt door een sterk vooruitspringende rooilijn ten opzicht van de latere bebouwing. Het ensemble wordt gekenmerkt door een doorlopend parement en een repetitief gevelschema. De schuur die achter de woning op nummer 20 staat, werd kadastraal geregistreerd in 1958, maar is afgaande op het materiaalgebruik mogelijk ouder; bijgebouwen werden niet altijd dadelijk geregistreerd in het kadaster.

Dorpswoningen

Tweekleinewegenstraat 18-20 (Leuven)