Modernistische woning

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

De modernistische rijwoning werd opgetrokken in 1939 in opdracht van Pieter Léonard, bediende te Heverlee. Alphonse Marchal, een bekende modernistische architect in het Leuvense, werd aangesteld als architect. De woning wordt gekenmerkt door een plastische vormgeving waarbij in- en uitspringende geveldelen, gebogen gevelelementen refererend naar de pakketbootstijl, een sterke horizontale geleding alsook grote vensterpartijen zowel schatplichtig zijn aan het modernisme als kenmerkend voor het oeuvre van Marchal.

Waversebaan 181 (Leuven)