Poortgebouw Neromhof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

In 1975 werd het domein van het Neromhof omgevormd tot gemeentelijk park. Van het oorspronkelijke Neromhof, dat gebouwd werd in het begin van de 20ste eeuw, bleef enkel het poortgebouw in cottagestijl bewaard.

Ossegemstraat 163 (Meise)

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Gemeentelijk park Neromhof

De Biest 10, Ossegemstraat 163, Papenboskant 1A (Meise)
Park in landschappelijke stijl van circa 9,5 hectare met vijver, aangelegd in een bosrijke omgeving bij een rond 1905 gebouwde cottage met neerhof; sporen van oudere aanleg; gemeentelijk openbaar park sinds 1977. Van het oorspronkelijke Neromhof bleef enkel het poortgebouw in cottagestijl bewaard.