Villa Froment

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

De villa Froment in cottagestijl werd kadastraal geregistreerd in 1913 in opdracht van de tegelfabrikant Froment en is gelegen op een driehoekig perceel gevormd door de Acht Meistraat en het Watermolenpad. De villa wordt gekenmerkt door een pittoreske vormgeving en volumewerking die benadrukt wordt in het complexe dakenspel. Decoratief gebruik van houtwerk, onder meer in het pseudostijl- en regelwerk en het bewaarde schrijnwerk. De villa bleef gaaf bewaard, onder meer vanwege originele tegels die in het interieur in enkele kamers bewaard bleven.

Villa Froment

Acht-Meistraat 23 (Leuven)