Gemeenschapslokaal De Mess

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

De Mess werd vanaf 1914-1919 gebouwd als eetruimte voor bedienden en kaderpersoneel verbonden aan de stijfselfabriek Remy en als hotel voor ingenieurs die er tijdelijk werkzaam waren. De verlichte industrieel Edouard Remy en zijn opvolgers bouwden naast de stijfselfabriek langs de Vaart ook tal van woningen en gemeenschapsvoorzieningen in Wijgmaal voor de werknemers van de fabriek. Het functionele gebouw kreeg een verzorgde en statige vormgeving. De relatief grote authenticiteit van het pand wordt versterkt door de aanwezigheid van het oorspronkelijke hekwerk ter hoogte van de voortuin.

Remylaan 16 (Leuven)