Wegkapel

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

De eenvoudige wegkapel klimt mogelijk op tot de tweede helft van de 19de eeuw, aangezien ze voor het eerst wordt aangegeven op de topografische kaart van 1904. Ze werd ingewerkt in de bakstenen ommuring die het boerenburgerhuis Petit met bijhorende arbeiderswoningen omgeeft ter hoogte van de hoek van de Baron Descampslaan en de Kroonstraat. Ze werd opgericht door Clotilde en Marianne Beullens, toenmalige eigenaars van de boerderij en dit ter ere van het Heilig Hart naar aanleiding van de herhaaldelijke veesterfte.

volkskundige waarde

Wegkapel