Burgerhuis Comt in mynen hof

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Statige eclectische burgerwoning “Comt in mynen hof” aan het einde van de Begijnenstraat, volgens het jaartal in de zijgevel opgetrokken in 1912. Vermoedelijk werd dit hoekhuis, net als de aansluitende huizenrij, gebouwd in opdracht van de familie Theys of van rentenier en kunstschilder Franz Van den Hove. Deze kunstenaar realiseerde vermoedelijk de sgraffitopanelen in art nouveau die de zijgevel sieren.

Begijnenstraat 60 (Diest)
Statige eclectische burgerwoning “Comt in mynen hof” aan het einde van de Begijnenstraat, volgens het jaartal in de zijgevel opgetrokken in 1912. Vermoedelijk werd dit hoekhuis, net als de aansluitende huizenrij, gebouwd in opdracht van de familie Theys of van rentenier en kunstschilder Franz Van den Hove. Deze kunstenaar realiseerde vermoedelijk de sgraffitopanelen in art nouveau die de zijgevel sieren.