Sint-Pietersschool met klooster

Besluit tot vaststelling van de inventaris bouwkundig erfgoed in de provincie Vlaams-Brabant

Beschrijving

Sint-Pietersschool, bestaande uit een kloostergebouw met kapel, een klassenvleugel en een aangepaste oudere constructie. Kloostergebouw met aansluitende kapel in neoromaanse stijl, volgens het kadaster opgericht rond 1879 in opdracht van Elisa de Dieudonné de Corbeek Overloo op een perceel op de hoek van de Tiensesteenweg en de Kloosterstraat. Op het perceel stond op dat moment al een constructie in de zuidwestelijke hoek van het perceel. In de mutatieschetsen verschijnt er in 1897 een rechthoekig gebouw in de tuin in het oosten van het perceel, de klassenvleugel.

Kloosterstraat 2 (Bierbeek)